Yli viisitoista vuotta aktiivisesti reissailleena olen löytänyt tietyt suosikkisivustot, joita käytän aina matkan suunnitteluvaiheesta varausvaiheeseen asti. Kokosin sinulle tähän nyt parhaat matkailusivustot lentojen, majoitusten, autonvuokrauksen ja retkien varaamiseen. Tallenna vaikka selaimeen suosikiksi, niin löydät nämä aina helposti. (Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä *)

 

Lennot

Etsiessäni edullisimpia lentovaihtoehtoja, minulla on nykysin kaksi suosikkia: skyscanner.fi ja *momondo.fi

Katson kummalta sivustolta löydän matkan sillä kertaa edullisemmin ja käytän sitä. Muista aina lentoja etsiessäsi käyttää yksityistä selainta. Edullisimmillaan lennot ovat tiistaisin ja viikonloppuisin kalleimmillaan, joten maltti on valttia 🙂 Mutta kun näet edullisen hinnan, se todennäköisesti myös on sitä ja se kannattaa napata samantien. Seuraavana päivänä hinta voi olla merkittävästi korkeampi. Kokemusta on. Lue lisää edullisten lentojen löytämisestä: 5 vinkkiä miten löytää halvat lennot?

 

Halvat lennot
Lentoliput ovat halvimmillaan tiistaisin. Muista myös aina käyttää yksityistä selainta lentolippuja etsiessäsi.

 

Majoitus

Majoitussivustoista käytän useampaa, sillä riippuen matkan pituudesta, majoituksessa voi säästää merkittävästi. *Booking.com on vahva ykkönen, sillä sen sovellus on kaikkein selkein käyttää. Hotellien kuvat ja tiedot ovat selkeästi saatavilla ja suodattimissa riittää vaihtoehtoja.

Hotels.comilla parasta on heidän kanta-asiakasohjelmansa. Yövyttyäsi 10 yötä, saat hotellivoucherin, joka vastaa kymmenen yöpymäsi yön keskihintaa. Valitettavasti heidän sovelluksena päivittyi taannoin huonompaan suuntaan ja se ei ole enää yhtä selkeä. Tarkistan kuitenkin aina myös heidän tarjontansa, sillä kun paljon reissaa, niin voucherin saattaa kerätä nopeastikin ja se on oikeasti houkuttelevaa.

Kun olen löytänyt mieleiseni majoituksen, katson sekä *Trivagosta että *Tripadvisorista, mistä saan sen hotellin edullisimmin. Aika usein se on joko Booking.com tai Hotels.com, mutta joskus sitä kautta löytyy myös jokin todellinen yllättäjä.  Esimerkiksi Sansibarin hotellistamme säästimme n. 1000€ varatessamme hotellin Stayforlong.com -sivustolta. Lue myös Miten löytää parhaat hotellitarjoukset?

 

Halvat hotellit
Sansibarin hotellista säästimme 1000€ vertailemalla hintoja eri varaussivustoilla.

 

Autonvuokraus

Jos haluat vuokrata auton, voin lämpimästi suositella *Rentalcars.comia. Olemme käyttäneet tätä sivustoa itse jo vuosien ja vuosien ajan. Se vertailee eri autovuokraamot kohteessa puolestasi. Autonvuokraus kannattaa tehdä niin aikaisin kuin mahdollista, sillä mitä lähemmäksi ajankohta tulee, sen enemmän hinnat nousevat. Pandemia myös vaikutti autojen vuokrahintoihin siinä määrin, että päätimme kesällä 2023 ajaa omalla autolla Italiaan. Mutta silloin vietimmekin perillä neljä viikkoa. Lyhyemmille reissuille vuokra-auto on edelleen erinomainen vaihtoehto.

 

Autonvuokraus.
Sisiliassa piti tietenkin vuokrata tällainen rättikattoinen Fiat.

 

Opastetut retket kohteessa

Vaikka tekisitkin omatoimimatkan, voit silti osallistua kohteessa opastetuille retkille. Olemme käyttäneet aina pelkästään Viator.com -sivustoa. Sieltä on löytynyt päiväretket niin Sansibarilla, Qatarissa, Kapkaupungissa kuin Rio de Janeirossakin. Valikoimaa on paljon puolipäiväretkistä monen päivän retkiin. Kannattaa aina lukea retken kuvaus ja arvostelut etukäteen. Meille ei ole pettymyksiä sattunut. Tämä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun ei halua vuokrata autoa (eli ajaa itse) mutta haluaisi silti nähdä vähän muutakin kuin hotellin ympäristön kohteessa.

 

halvat matkat

Halvat matkat.
Sansibarille löysimme Viatorin kautta päiväretken, joka sisälsi useita saaren nähtävvyksiä. Kävimme mm. lounaalla The Rock -ravintolassa (ylempi kuva) ja uimassa luolassa.

 

Tässä omasta mielestäni parhaat matkailusivustot vuosien kokemuksella. Oliko tuttuja sivustoja ja lisäisitkö listaan vielä jotakin?

 

Lisää matkavinkkejä, sekä kahvila-ja ravintolavinkkejä löydät Matkaripulin TikTok-tililtä.

Matkaripuli löytyy myös Pinterestistä.

 

 

2 kommentti

  1. Juu, tuttuja sivustojahan nämä. Booking on meillä käytännössä aina sivusto, mistä majoitus otetaan. Hotellin omat sivut toki usein tsekataan, mutta usein Booking on halvempi. Lennot tulee otettua Momondosta. Rentalcarsia on myös paljon käytetty, mutta vakuutusten ehdot ovat siellä selvästi huonontuneet, voi olla, että siirrytään johonkin muuhun vaihtoehtoon. Retkiä varatessa on käytetty paljon myös Viatoria, vaikka ensisijaisesti otetaankin retki itse järjestäjältä, mutta joskus niitä voi olla vaikea löytää.

    1. Aa, kiitos tiedosta, pitääpä itsekin tsekata nuo vakuutusehdot. Ja joo, mä oon myös huomannut että lähes poikkeuksetta hotellin saa halvemmalla varaussivuston kautta kuin suoraan hotellilta.

Kommentoi tai kerro mielipiteesi